Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (TYMSİB) Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, Japonya'nın taze meyve ihracatında hassas kriterler ortaya koyduğunu ve limon ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasıyla sektöre hareket geleceğini anlattı.
Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (TYMSİB) Sektör Kurulu Başkanı Kemal Kaçmaz, Japonya'nın; taze meyve ihracatında hassas kriterler ortaya koyduğunu ve limon ihracatının önündeki engellerin kaldırılmasıyla sektöre hareket geleceğini anlattı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6-8 Ocak'taki Japonya ziyareti sırasında da konunun sonuca ulaştırıldığını ve limon ihracatının önündeki engellerin kaldırıldığını ifade etti. Kaçmaz, sektörün bu gelişmeyi memnuniyetle karşıladığını vurgulayarak, "Şu an limon ihracatında sezonun sonuna yaklaştık. Firmalarımızın Japonya'da yapacağı iş anlaşmalarıyla önümüzdeki sezon bu ülkeye önemli oranda ihracat gerçekleştireceğimizi tahmin ediyoruz" dedi.
Japonya'ya limon ihracatının yapılmasının sektörün Uzakdoğu'da elini güçlendireceğine işaret eden Kaçmaz, "Japonya, Uzakdoğu'da referans ülke kabul ediliyor. Çok titiz şartlar arıyorlar. Bu ülkeye limon ihracatının başlaması, oradaki diğer ülkelere yapılacak ihracata katkı sağlayacak. Ülkemizin 2023 ihracat hedefleri doğrultusunda Uzakdoğu ülkelerine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çin'le de ihracat için görüşmeler sürüyor. Bu konuda da önemli mesafe kat ettik" diye konuştu.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->