Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma\'daki maden faciasına ilişkin, 284 kaybın olduğu ve içeride en fazla 18 civarında işçinin bulunduğunu açıkladı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Elimizdeki en büyük veri 284 kaybımızın olduğu, içeride en fazla 18 civarında işçi kardeşimizin olduğu ve 77 milyonun da yaralı olduğudur" dedi.
Yıldız, henüz teslim edilmeyen cenazeler için başvuru olmadığını, bunların gün içinde teslim edileceğini düşündüğünü belirterek, halen kurtarma çalışmalarına toplam 530 kişinin katıldığını söyledi.
Bunların hepsinin maden sahasına giremediğini, değişimli olarak madende çalıştığını kaydeden Yıldız, iyi niyetle Soma'ya gelen bazı kurtarma ekiplerinin madencilikten anlamadığı için kullanamadıklarını söyledi.
Yıldız, adli ve idari soruşturmanın kazanın olduğu saatten itibaren başlatıldığını belirterek, şöyle konuştu:
"Bu veballi bir iş, hem dünyamızı hem ahiretimizi ilgilendiren bir iş. Bu kazanın ardından 300 civarında işçi kardeşimizi kaybedeceğiz. Bu konuda herhangi birini ister kamudan olsun ister özel sektörden olsun eğer hatası varsa bununla alakalı tahammülümüz olmaz. Bu vebale kimse de girmemeli, arkadaşlarımı da bundan sonraki süreçle uyardım."
Bir gazetecinin içeride 100'den fazla kişi olduğunu söylemesi üzerine Yıldız, şunları kaydetti:
"Yeni mi geldiniz. Biz bunu açıklamıştık. İçeride yüzlerce dediğiniz rakamı en fazla 18 işçi kardeşimiz civarında olduğunu biliyoruz. Ben bu rakamları tekrar vermek istemiyorum. Dolayısıyla yüzlerce rakamını iştahla bazı yerlerde telaffuz edildiğini utanarak izliyorum. Onlara da bunu ithaf ediyorum. Bir an önce bitirmek istiyoruz. Şimdi elimizdeki en büyük veri 284 kaybımızın olduğu, içerde en fazla 18 civarında işçi kardeşimizin olduğu ve 77 milyonun da yaralı olduğudur. Şu anda elimizdeki en büyük veri bu arkadaşlar."
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->