Malatya’da meyve fidanı üretimi devam ediyor

09 November Thursday, 2023
Türkiye’nin önemli sertifikalı meyve fidanı üretim merkezlerinden biri olan Malatya’da depremin ardından üretim devam ediyor. Yaklaşık 4 milyon fidan üretiminin yapıldığı ilde ihracata uygun meyve fidanlarının üretilebilmesi için başlatılan çalışmalar da sürüyor.
Malatya’da meyve fidanı üretimi devam ediyor
Deprem bölgesi Malatya’da meyve fidanı üretimi devam ediyor.

Sertifikalı meyve fidanı üretiminde önemli bir merkez olma yolunda ilerleyen ilde uygun meyve fidanlarının üretilebilmesi için ise başlatılan çalışmalar sürüyor.

Üretici Mehmet Can Turhan üretimlerin Tarım ve Orman Bakanlığınca denetlendiğini ifade ederek “Akçadağ bölgesinde 100 dönümlük bir alanda meyve fidanı üretimi yapmaktayız. Üretimlerimizin yüzde 85’ini kayısı fidanları oluştururken, geriye kalan yüzde 15’lik bölümde ise şeftali, erik, armut gibi çeşitlilikte üretimler yapıyoruz. Bölgede mavi sertifikalı üretim yapıyoruz. Mavi sertifikalı üretim Tarım ve Orman Bakanlığı kontrolü ve denetiminde gerçekleştirilen bir üretim çeşididir.” Dedi

Meyve fidanı üreticisi Mehmet Bozkurt, Şubat ayında tohum olarak ekilen fidanların bir yıl sonraki aşılama işleminin ardından satışı sunulduğunu belirterek 15 ayrı çeşit meyve fidanı üretimi yaptıklarını söyledi.

Son verilere göre il genelinde yılda yaklaşık 4 milyon sertifikalı fidan üretiliyor.
tarım orman meyve fidan üretim malatya