Halk Elinde Manda Sürüleri Islahı programı ile manda üretimi arttırılırken, vatandaşın da manda süt ve süt ürünlerine olan talebi çoğaldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İstanbul İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği'nin teşvikleriyle, Çatalca'da bulunan yerleşim yerlerindeki manda üretimi artırıldı. 2011 yılından itibaren kapasitesini 10 'a katlayan manda yetiştiricileri teşvikten memnun kaldı. Manda sayısının artmasıyla çoğalan manda süt ve süt ürünleri vatandaşı sevindirdi. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. M. İhsan Soysal, zaman içerisinde çeşitli nedenlerle manda sayısında çok hızlı düşüş yaşandığına dikkat çekerek, teşviklerle bu sayının arttırıldığını ifade etti.
Manda sütü ve ürünleri üreten Halil Ural ise, manda yetiştiriciliğinin bitme safhasına geldiğini belirterek, "Çünkü işçiliği çok zordur. Birlik kuruldu, devlet destek verdi. Şimdi önüne gelen 'manda besleyeceğim' diyor. Değeri 10 misli arttı" dedi. Manda ıslah projesine dahil olan işletme sahiplerinden Sezai Ural da, proje sayesinde eksiklerini tamamlayarak geleceğe umutla bakan bir hale geldiklerini anlattı. Bir başka manda sütü ve ürünleri üreticisi Bahriye Özsoy ise, "Biz işletmemizde süt üretiyoruz. Toptancıya süt veriyoruz. Bundan önce 30 kadar mandamız vardı. Islah projesine girdiğimizden beri 100 mandamız oldu" ifadelerini kullandı.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->