Manda sütünün markalaşma yolculuğu

26 January Wednesday, 2022
Kayserili üreticiler manda yetiştirmekle kalmıyor manda sütünü işleyerek yoğurt, kaymak, mozerella gibi ürünlerle piyasaya iddialı bir giriş yapıyor. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen “Manda Sütü İşleme Tesis Projesi” üreticiler için yeni gelir kapıları açtı. Hacılar İlçesinde kurulan süt işleme tesisi sayesinde manda sütü ürün kaybına uğramadan hijyenik şartlarda işlenip pazarlanıyor.
Manda sütünün markalaşma yolculuğu
Haber: Kayseri İl Enformasyon

Proje hayata geçti, manda kaymağından sonra manda mozerellası da piyasaya çıktı.

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Manda Sütü İşleme Tesis Projesi”ni hayata geçirdi, manda sütü daha da değerlendi.

Manda üreticisi kadınların sağdıkları sütler her sabah Kayseri Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği iktisadi işletmesi olan MANDAM firması tarafından özel araçlarla toplanıyor.

Tesisi ziyaret eden İl Müdürü Mustafa Şahin, Tarım ve Orman Bakanlığının destekleriyle kurulan tesisin üretime ve istihdama önemli katkı sağladığını belirtti.

Şahin, “Her gün sabah erkenden ev hanımları tarafından sağılan mandaların sütleri Kayseri Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği iktisadi işletmesi olan MANDAM firması tarafından frigo araçlarla evleri tek tek gezilerek toplanmaktadır. Develi, İncesu, Kocasinan ve Hacılar ilçelerinden toplanan manda sütleri tesise getirilerek üretime geçilmektedir. Bugün birlik üyelerin ürettikleri sütlerin hepsi alınarak tesiste işletme kayıt belgeli ve hijyenik bir şekilde üretilen İnek yoğurduna oranla sağlığa çok daha yararlı olan manda yoğurdu, Peyniri ve kahvaltı sofralarının ve geleneksel Türk tatlılarının vazgeçilmez tamamlayıcısı olan kaymak tüketicilere sunulmaktadır. Tesisin kurulması ile birlikte evlerde hijyenik olmayan ortamlarda etiketsiz üretimin önüne geçilerek bugün gıda mühendislerin kontrolünde kayıtlı ve kontrollü bir şekilde üretime geçilerek Kayseri manda yoğurdu bir marka haline getirilmiştir. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak üreticilerin her zaman yanındayız.” dedi.

Soğuk zincir kırılmadan işleme tesisine getirilen manda sütü; ürün kaybı yaşanmadan, hijyenik şartlarda işleniyor.
Süt, yoğurt, kaymak ve mozerella peyniri olarak piyasaya sürülen manda ürünleri, sağlığa yaralı olmasıyla tüketicilerden yoğun talep görüyor.
kayseri manda süt işleme tesis proje hijyen yoğurt mozerella kaymak tarım ve orman