Manisa Alaşehir’den 500 milyon dolarlık meyve sebze ihracı

03 January Thursday, 2019
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 500 milyon dolarlık meyve ve sebze ihracatı yapıldı. Verilere göre ilçede 15 bin tır çıkış alırken, 234 firma da 60 kalem ürünü 74 ülkeye sevk etti.
Manisa Alaşehir’den 500 milyon dolarlık meyve sebze ihracı

Denizi ve ülke sınırı olmayan Manisa'nın Alaşehir ilçesinde çekirdeksiz Sultaniye üzüm ve meyve ihracatında önemli bir ihracat rakamına ulaşıldı.

Alaşehir Gümrük Müdürlüğü’nden 2018 yılında 15 bin tır çıkış alırken, 234 firma 60 kalem ürünü 74 ülkeye ihracat yapıldı. Böylece ilçede 500 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti.

İlçede en çok ihraç edilen ürün 83 bin tonla üzüm oldu. Üzümü 36 bin tonla kiraz ve 20 bin tonla nar takip etti.

Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tarık Memiş ihracatın gurur verici olduğunu belirtip “Deniz kıyısı, limanı ve ülke sınırı olmayan Gümrük Müdürlüğü’nden bu kadar ihracat yapılabilmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bunun en büyük nedeni ihracat işlemlerinde bürokraside kolaylık ve işlemlerin en kısa sürede tamamlanabilmesidir. İhracatımızın artmasının en büyük sebepleri güvenli, sağlıklı ve kaliteli ürün yetiştiren çiftçilerimiz ve dış pazarlara gönderen ihracatçılarımızdır. Alaşehir veya çevresinde kargo uçaklarının kullanabileceği bir hava limanının olması halinde ihracatımızın Doğu ve uzak doğu ülkelerine ulaştırılması ile bu ihracat miktarının daha da arttırılabileceği inancındayız.” dedi.

manisa alaşehir üzüm ihraç