Manisa’da 274 bin büyükbaş hayvan aşılanacak

07 March Thursday, 2024
Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarını bütün yurtta sürdürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüklerince yürütülen aşılama programı kapsamında Manisa'daki 274 bin büyükbaş hayvanın 31 Mart’ta kadar aşılanması planlanıyor.
Manisa’da 274 bin büyükbaş hayvan aşılanacak
Türkiye genelinde şap hastalığına karşı baskın aşılama programı sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından duyurulan ücretsiz aşılama programı ile şap hastalığı riski önleniyor.

Programın Manisa ayağında yaklaşık yüzde 50'sine denk gelen 135 bin büyükbaşta "baskın doz" adı verilen aşılama tamamlandı.

İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, şap hastalığının besicilikte önemli verim kayıplarına sebebiyet verdiğini söyledi.

Bu hastalığın hayvan ölümlerine kadar giden sonuçları olduğuna işaret eden Öztürk, şunları kaydetti: "Şap aşılaması bizim her zaman önceliklerimiz arasında. Ancak bu yılki farkımız, 3. doz aşılamayla şap hastalığına karşı etkin bir mücadele başlatmış olduk. Manisa'da 60 günlük sürede 274 bin büyükbaşın aşısını tamamlayacağız. Şu anda programın tam ortasındayız ve yüzde 50 aşılama oranına ulaştık. Böylelikle büyükbaş hayvancılıkta önemli sorun oluşturan şap hastalığıyla etkin bir mücadele gerçekleştirilmiş olacak.”
tarım orman şap manisa aşı