Manisa’da beyaz altına akın

26 April Friday, 2019
Türkiye ve Ege Bölgesi’nin önemli tarımsal üretim ovalarından olan Salihli Ovası'nda çiftçiler "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuğa ilgi yeniden arttı. Manisa Salihli’de yeni sezon için 16 bin dekar alanda pamuk ekilecek.
Manisa’da beyaz altına akın Çiftçinin "beyaz altın" olarak tabir ettiği pamuk, Manisa’nın Salihli ilçesinde üretime yeniden geri döndü.

Ekonomiye katkısı yüksek olan ve üreticilerin gözdesi olan pamuğun ekimine Salihli Ovası'nda başlanılırken, ovada geçtiğimiz sezon 13 bin dekar alanda ekilen pamuğun, bu yıl 16 bin dekar alanda ekilmesi bekleniyor.

Üreticiler hallerinden oldukça memnun. Üretici Mehmet İzmirlioğlu “Havaların ısınmasıyla bu sezon pamuk ekimine hayırlısı ile başladık ve şuan ekimlerimiz devam etmektedir. 420 dekar arazi de pamuk ekimi yapıyoruz. İnşallah pamuğun ekimini yapıp, iyi bir bakım yaptıktan sonra da iyi bir sezon geçirip, iyi mahsullerle ülke ekonomisine katkıda bulunuruz. Temennimiz bu yöndedir” dedi.

Diğer bir üretici Turgay Başgönül ise “Dedelerimizin ve babalarımızın mesleği olan pamuk, Salihli Ovası’nda 2002 yılına kadar revaçta idi. Ancak 3 yıl öncesine kadar pamuk ekimi yok denecek kadar azdı. Şuan alternatif ürün olarak pamuğa geri dönüş yaptık. Şuan kazancımız, diğer mahsullere göre biraz daha iyi. Pamuk ekiyoruz, ekmeye de devam edeceğiz. Dedelerimizden gelen bu beyaz altının ekimini daha da çoğaltacağız” diye konuştu.
 
manisa salihli pamuk