Manisa’da fideler kadın elinde büyüyor

11 May Wednesday, 2022
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, anneler gününde kadınlara 70 bin sebze fidesini ücretsiz dağıttı. “Manisa’da Kadınlar Tarıma Yöneliyor, Balkonlar Tarlaya Dönüşüyor” sloganıyla düzenlenen etkinliğe Manisalı kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Çalışmalıyla hem fide üreticileri destekleniyor hem de daha çok kadının üretime katılması sağlanıyor.
Manisa’da fideler kadın elinde büyüyor Haber: Manisa İl Enformasyon

Manisalı anneler fidelerini yetiştirecek, balkonlar tarlaya dönüşecek.

Anneler Günü Manisa’da farklı bir etkinlikle kutlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kadınlara 70 bin sebze fidesini ücretsiz dağıttı.

Manisa’da çok kaliteli fideler üretildiğini belirten İl Müdürü Metin Öztürk, bu etkinlikle kadınları ürer time kazandırırken fide üreticilerine de katkı sağladıklarını dile getirdi.

İlde bakanlıkça yetkilendirilen 13 fide üreticisinin olduğunu belirten Öztürk, “50 bin tane merkezde 20 bin tane ilçelerimizde olmak üzere toplamda 70 bin fideyi şehirde yaşayan Manisalı kadınlarımızla buluşturduk. Vatandaşlarımızın oldukça yoğun bir ilgisi oldu. Yılda yaklaşık 90 milyon sebze ve meyve fidesinin üretildiği Manisa'daki seralarda,  Ege ovalarının fide ihtiyacının önemli bir bölümü karşılanıyor. Üreticimiz de üretmekten vazgeçmiyor. Biz de üreticimizi her anlamda desteklemeye devam ediyoruz. Etkinliğimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, almış oldukları fideleri sağlıklı, güzel günlerde yetiştirmelerini diliyorum” dedi.

“Manisa’da Kadınlar Tarıma Yöneliyor, Balkonlar Tarlaya Dönüşüyor” sloganıyla dağıtılan domates, marul ve biber fidelerine kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe; Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcıları Melikşah Taşkın, Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, fide yetiştiricileri, teknik personel ile vatandaşlar katıldı.
manisa fide kadın anneler günü tarım ve orman