Manisa Tarım Fuarına ev sahipliği yapıyor

04 November Friday, 2022
Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı. 130’un üzerinde firmanın katıldığı fuar 6 Kasım Pazar Günü’ne kadar ziyaret edilebilecek.
Manisa Tarım Fuarına ev sahipliği yapıyor Tarım sektöründe faaliyet gösteren, üreticiyle çiftçiyi bir araya getiren TeknoTarım’22 Manisa 16. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 3 Kasım 2022 Perşembe günü açıldı.
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde, protokol üyelerinin katılımıyla açılışı yapılan fuar, üreticilerinin teknolojik gelişmelerle buluşmasına imkân sağlarken, yeni tarım makinelerinin tanıtımına olanak sağlıyor. 130’un üzerinde firmanın katıldığı fuarda, tarımsal alet ve gereçlerden, bitki çeşitlerine, gübre ve ilaçlardan enerji sistemlerine kadar birçok ürün yer alıyor.
 
Türkiye'nin birçok ilinden sektörün öncü firmalarının yanı sıra kurum ve kuruluşun da standının yer aldığı fuar, 6 Kasım Pazar Günü’ne kadar ziyarete açık olacak.
 
Fuarın açılışında konuşan Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk; “Manisa ekonomisinde tarım, çok önemli bir yer tutmaktadır. İlimiz pek çok alanda olduğu gibi tarım ve sanayi alanında da oldukça iddialı bir kenttir. Manisa tarımı modern tarım teknolojileri, bilinçli yatırımlar ve doğru uygulamalar ile her geçen gün çok daha iyi noktalara emin adımlarla ilerlemektedir. Bitkisel üretim ve hayvancılık yönünden ülkemizde üst sıralarda yer alan ilimiz Manisa’da toplam 5.159.971 dekar alanda tarımsal üretim gerçekleştirilmektedir.
 
Manisa sofralık ve kurutmalık çekirdeksiz üzüm üretiminde, sofralık ve yağlık zeytin üretiminde, etlik tavuk varlığı ve hindi varlığında ülkemizde birinci sırada yer almaktadır. Yumurta tavuğu varlığında, tütün, ve salçalık domates üretiminde ikinci sırada yer almakta, kekik, turşuluk hıyar üretiminde ise üçüncü sıradaki yerini muhafaza etmektedir.
 
Manisa’mız ülke ihracatına yapmış olduğu katkılarıyla da göz doldurmaktadır. 2022 yılı içerisinde Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 1 Ocak 30 Eylül tarihleri arasında İlimizden toplam 558.313.000 dolar tarım ürünü ihracatı gerçekleşmiştir. Ülkemizin geleneksel ihracat ürünlerinden biri olan çekirdeksiz kuru üzüm ihracatının tamamına yakını Manisa’dan gerçekleşmektedir. Manisa İli kurutmalık üzüm ve sofralık üzüm üretiminde Türkiye birincisidir. TÜİK verilerine göre Türkiye'de kurutmalık üzümün % 85’i, sofralık üzümün % 20’si Manisa’da üretilmektedir. Manisa, Türkiye'de biyoteknik mücadele uygulayan iller arasında kişi ve alan bazında birinci sıradadır.
 
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 2022 yılında bitkisel üretim, hayvancılık ve gıdayı da kapsayan toplam 42 proje gerçekleştirdik. Bitkisel üretimde 33 proje, hayvancılıkta 4 proje ve gıda alanında 5 proje ile Manisalı üreticilerimizin yanında büyük bir onur ve mutlulukla yer almaya devam edeceğiz.
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız proje ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize toplam 220 adet Damızlık Koç ve Teke dağıtımı yapılmıştır” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve protokol üyelerinin katılımıyla fuarın açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri fuarda yer alan stantları gezerek incelemelerde bulundu. Katılımcılardan bilgiler alan heyet, stantları tek tek dolaşarak hatıra fotoğrafları çektirdiler.
tarım orman manisa fuar teknoloji tarım