Mardin\'de ilk kez düzenlenen \"Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı\" düzenlenen törenle açıldı.
Mardin'de ilk kez düzenlenen "Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı" düzenlenen törenle açıldı.
Zümrüt Fuarcılık A.Ş’nin organize ettiği ‘Magrotex 14. Mezopotamya Bölgesel Tarım Ekipmanları ve Gıda Hayvancılık Fuarı’nın açılışına Tarım Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve üreticiler katıldı.
Fuarın açılışında bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, “Türkiye, son 10 yılda büyük bir dönüşüm yaşadı. Şu an 150 milyar dolar üzerinde bir ihracat yapıyoruz. Bugün Avrupa’da birinci, dünyada tarım alanında 7. sırada yer alıyoruz. Mardin’e 1.1 katrilyon hibe desteği sağladık. Biz, Mardin’e pozitif bir ayrımcılık yapıyoruz. Karşılıksız hibe desteği sağlıyoruz ve en çok bu desteği alan il Mardin’dir. Bizler her türlü desteğe varız” dedi.
Movapark’ta 30 bin metrekarelik alanda kurulan fuar, 11 Mayıs 2014 tarihine kadar gezilebilir.
Gıdada uygunsuzluğa izin vermeyen ekipler, Antalya'da 275...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Avrupa Birliğince...
Devamını Oku ->
Tarım sigortaları kapsamında kasımda üreticilere 4,2 milyar lira...
Devamını Oku ->
Avrupa Birliğince desteklenen IPARD programıyla 14 yılda 26 bin...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yılın üçüncü çeyreğine...
Devamını Oku ->
Türkiye Tohumcular Birliği Başkan Yardımcısı Kasım Kılıç, Türkiye...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri organik tarımı da...
Devamını Oku ->
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin marka şehirlerinden Diyarbakır’ın...
Devamını Oku ->