Meralara gübre takviyesi

15 March Wednesday, 2023
Kırklareli'nde besi hayvancılığının desteklenmesi amacıyla meralara gübre uygulamasına başlandı.
Meralara gübre takviyesi
Kırklareli'nde mera alanları gübrelenerek ıslah çalışmaları başladı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce mera ıslah çalışmaları kapsamında Ahmetçe köyü merasında başlatılan gübreleme çalışmalarına çiftçiler de destek verdi. Çiftçiler gübreleri traktörlere yükleyerek, makinelerle meraya uyguladı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte besi hayvancılığına çok önem verdiklerini söyledi. Kırklareli'nin tarım ve hayvancılık alanında önemli kentler arasında bulunduğunu ifade eden Aksoy, devlet desteklerini üretimin artması için kullandıklarını kaydetti.

Hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Aksoy, "Özellikle küçükbaş hayvancılığın yoğun olduğu köyümüzde şu anda 15 ton gübre atılacak bu meraya. Yağışlarla birlikte inşallah meramızdaki verimli otların sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olacağız. Meralarda hayvanlarımız sağlıklı bir şekilde beslenince süt ve et ucuz olacak. Bu yıl Kırklareli'nde tüm meralarımızı gübrelemek için çalışma başlattık. İnşallah nisan ayının sonuna kadar da tüm meralarımızda gübreleme çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. Devletimiz bu konuda bütün destekleri veriyor." diye konuştu. İl Müdürü Aksoy çalışmaların nisan sonuna kadar süreceğini belirtti.

Köy muhtarı Sebahattin Sağlam da meraların ıslah çalışmalarına Ahmetçe köyünden başlanmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Köyde yaklaşık 350 büyük, 2 bin 700 küçükbaş hayvan bulunduğunu aktaran Sağlam, meraların gübre ıslahı ile daha güzel olacağını dile getirdi.
Kırklareli mera gübreleme ıslah tarım orman