Meralarda hayvan refahı artıyor

05 September Monday, 2022
Adana’da 5 farklı merada yapımı tamamlanan hayvan gölgelikleri törenle açılarak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kullanımına sunuldu.
Meralarda hayvan refahı artıyor
Haber- Kamera- Fotoğraf : Adana İl Enformasyon, Osman BALCI

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta besleme açısından büyük öneme sahip olan meralarda yapılan yatırımlarla hayvan refahı artıyor.

Hayvan gölgeliği inşa edilen Adana’nın Tufanbeyli İlçesinde açılış için tören düzenlendi. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 5 farklı merada yapımı tamamlanan hayvan gölgelikleri açılışı yapılarak büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kullanımına sunuldu.

Pınarlar Mahallesinde yapılan 100 metrekare hayvan gölgeliğinin açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, “Meralarımızda hem IFAD hem de bakanlığımızın projeleri ile sıvat dağıtımı, gölgelik yapımını gerçekleştirdik. Köyün iki parçadan oluşan merası var. Amacımız gölgelik ve sıvatın haricinde meranın ıslah edilmesi, gübreleme ve yapay mera sistemi ile meranın daha iyi hale getirilmesi. Bu meraya ikinci bir gölgelik daha yapacağız. IFAD projeleri kapsamında Tufanbeyli’de meralara 5 gölgelik yaptık ve 55 sıvat yerleştirdik. Bakanlığımızın projeleri ile de meralarımızı otlandırıyoruz. Böylece hayvancılıkta yem maliyetlerinin düşürülmesi sağlanmaktadır. Tufanbeyli ilçesinde bakanlık olarak kuru fasulye, nohut, yem bitkisi tohumları, meyve fidanları dağıtımı gibi projelerimiz var. Şimdiye kadar bu kırsal bölgede projelerimizi başarı ile tamamladık.” dedi.

Hayvanların otlanma sonrası köye gitmeden daha ferah bir ortamda dinlenmelerini sağlayacak olan gölgelik programa katılan protokolün kurdelayı kesmesi ile açıldı.  
adana mera gölgelendirme çalışma hayvan refahı yatırım