Mersin’de Antepfıstığı hasadı başladı

10 August Friday, 2018
Mersin’de son yıllarda gelişen Antepfıstığı üretiminde hasat başladı. Silifke Göksu Vadisi’ndeki köylerde 3 bin 400 dönüm alanda yaklaşık bir ton mahsul hasat edilecek.
Mersin’de Antepfıstığı hasadı başladı Mersin’de alternatif ürün olarak üretilen Antepfıstığı için hasat zamanı başladı. Göksu Vadisi köylerinde bu yıl 3 bin 400 dönüm araziden yaklaşık bin ton fıstık hasadı yapılacak.
 
 “Rekolte yüksek olacak”
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, üreticilere bereketli bir yıl dileyerek, "Türkiye'nin en güzel yörelerinden birindeyiz. Allah'ın çok cömert davrandığı, her türlü meyvenin ve sebzenin en iyi şekilde yetiştiği bir bölgedeyiz." dedi. 1990'lardan beri üretim yapılan sahada 165 bin civarında antepfıstığı ağacı bulunuyor. Rekoltenin yüksek olacağını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan da “Nuru, Senir ve İmambekirli bölgemizde hasada başladık. Geçen yıl itibariyle rekolte düşük olduğu için özellikle baklava fiyatları yüksekti. Bu yıl bin ton hasat bekliyoruz. Genellikle Gaziantep bölgesinden gelip buradan fıstık alıyorlar. Çünkü kalite ve renk anlamında bölgemizin coğrafi yapı özelliği itibari ile fıstığımız çok kalitelidir. İnşallah bu bayramda ağzımız tatlanacak. Özellikle baklava sanayinde fiyatlar düşecek bol fıstıklı baklavalar tüketeceğiz. Kavlatma makinesine vermeden fıstığın kilosu yaş olarak 10 liradan, kavlattıktan sonra kurutma işlemini gerçekleştirip güneşte kurutuyoruz. Toptancıya kuru şekilde kilosunu 30 liradan veriyoruz.  Bu şekilde alan sanayici Antepfıstığını kabuğundan ayırıp yeşil hale getirince iç piyasaya 210 liradan satıyor.” dedi.
 
Tarım antepfıstığı baklava Mersin