Mersin’de fasulye hasadı başladı

02 April Tuesday, 2024
Türkiye'nin tarımsal üretim merkezlerinden Mersin'de örtü altı üretilen fasulye için hasat başladı. Fasulye ile aynı anda yetiştirilen üzümler sayesinde çiftçiler çifte kazanç elde ediyor. Üreticiler iki ay sonra üzüm hasadına geçecek.
Mersin’de fasulye hasadı başladı
Türkiye'nin tarımsal üretim merkezlerinden Mersin'de örtü altında iki farklı ürün üretimi yapan çiftçiler, üzümden önce bağların altlarına diktikleri fasulyede hasada başladı.

Erdemli ilçesinde bir çok serada üretim yapan çiftçiler, üzüm bağlarının altına başta fasulye olmak üzere farklı ürünler de dikiyor.

Üçtepe Mahallesi'ne üretim yaptığını aktaran Mustafa Pazar, "Üstte siyah üzüm, altında da Aralık ayında ektiğimiz 'Sarıkız' dediğimiz yer Ayşe fasulyesi. Şu anda da hasadına başladık. Üzümün altına genelde fasulye ekiyoruz. Üzerine bir mahsul olduğundan dolayı altta da fasulye dışında bir şeyin yetişmesi bize pek uygun olmuyor. Fasulyeyi uygun görüyoruz, bunu dikiyoruz. Çift üretim olunca da bizim için iyi oluyor. Ekonomik olarak bize de iyi bir gelir sağlıyor. Üzümlerin olmasına 2 ay var, ondan önce ikinci ürün olunca biraz daha iyi oluyor" dedi.

Üstte siyah üzüm altta fasulye olduğuna dikkat çeken Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu da, "Burada çift ürün tercih ediyoruz. Bazı seralarımızda da ikinci ürün olarak kavun ve marul gibi denemelerimiz var. Birinden kayıp olursa, birinden destekliyoruz. Çift ürün her zaman kazançlıdır" diye konuştu.

Üretici Pazar, iki ay sonra üzüm hasadına geçecek.
mersin iki ürün sera örtü altı fasulye üzüm tarım