Meyve-Sebze Kurutma Tesisi ile üretici kazanıyor

23 September Wednesday, 2020
Muğla Büyükşehir Belediyesi Meyve Sebze Kurutma Tesisi üreticilere katma değeri yüksek ürün elde edilmesini sağlıyor.
Meyve-Sebze Kurutma Tesisi ile üretici kazanıyor Turizmin yanında aynı zamanda tarım kenti de olan Muğla’da üreticilerin ürünlerine, toprağına sahip çıkması için tarıma, hayvancılığa destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan Meyve Sebze Kurutma Tesisi bugüne kadar 47 üreticinin 40 bin 221 kg ürününü kurutulmasını sağladı ve üreticilere ek gelir sağladı.
  
Fethiye İlçesi Karaçulha Toptancı Hali’nde bulunan Büyükşehir Meyve Sebze Kurutma Tesisi’nde elma, armut, şeftali, mürdüm eriği, üzüm, patlıcan, zeytin, domates, biber, kuzugöbeği mantarı, sedir mantarı, kavun, muz, mandalina, portakal, greyfurt, limon gibi ürünler kurutuluyor. Tesiste ayrıca erik ve şeftali gibi ürünlerin de pestili yapılıyor. Kurutması yapılan ürünlerin talep gelmesi halinde toz haline getirebilen tesiste ayrıca elma, portakal gibi ürünlerin kabukları kurutuluyor ve şeritler halinde kesilerek süs amaçlı kullanılması da sağlanıyor. Tesis güneş ve elektrik enerjisi ile kurutma yapıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise doğal ve eşsiz güzellikleri ile turizm kenti olarak bilinen Muğla’nın aynı zamanda verimli toprakları ile tarım kenti olduğunu söyledi. Gürün, üreten, toprağına sahip çıkan ve alın terinin karşılığını alan bir Muğla için tarıma büyük destek verdiklerini belirtti.
Muğla hal kurutma tesis gürün fethiye karaçulha