Meyveciliğe biyoteknik mücadele desteği

26 May Thursday, 2022
Kahramanmaraş’ta düzenlenen tarla gününde çiftçilere biyoteknik mücadele yöntemleri anlatıldı. Meyve bahçelerinde sirke sineği zararlısına karşı başlatılan mücadele kapsamında bir proje hayata geçirildi. Kahramanmaraş İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği tarla gününde çiftçilere tuzak hazırlama ve örnek tuzak uygulaması anlatıldı.
Meyveciliğe biyoteknik mücadele desteği Haber: Kahramanmaraş İl Enformasyon

Meyvecilikte zararlılarla biyoteknik mücadele için Kahramanmaraş’ta “Sirke Dağıtımı Ve Tarla Günü Etkinliği” yapıldı.

"Kahramanmaraş İli Meyve Üretim Alanlarında Kanadı Noktalı Sirke Sineği Zararlısı ile Toplu Biyoteknik Mücadele Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi" meyve bahçelerinde uygulanmaya başladı.

Projenin tanıtımı için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bir tarla günü etkinliği düzenledi.

Biyoteknik mücadeleyle meyvecilikte kalitenin arttırılması hedefleniyor.  

Tarla günü etkinliğinde uzman personel meyve üreticilerine tuzak hazırlama ve örnek tuzak uygulaması hakkında uygulamalı eğitim verdi.

Programa; Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Ersin Dilber, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat Kaymak, İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, İl Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Bilir, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Miraç Yayla, kurum müdürleri, muhtarlar, çiftçiler ve teknik personeller katıldı.
kahramanmaraş biyoteknik mücadele sirke sineği meyvecilik tarım ve orman