Minik “Balık Denetçileri” göreve başladı

26 April Tuesday, 2022
Çocukları balık tüketimine özendirmek için “İl Müdürlüğümüz Eğitiyor, Küçük Balık Denetçileri Yetişiyor Projesi” Ankara’da başladı. 8 ilçede binden fazla öğrenciye ulaşacak projeyle balık popülasyonunun korunması konusunda da çocuklarda farkındalık oluşturmak amaçlanıyor. Çeşitli etkinliklerle eğitimlere katılan çocuklar “Küçük Balık Denetçisi” oldular.
Minik “Balık Denetçileri” göreve başladı Haber: Ankara İl Enformasyon

Ankara’nın “Küçük Balık Denetçileri” balığı hem tüketecek hem koruyacak.

Çocuklarda su ürünleri farkındalığı oluşturmak için hayata geçirilen “İl Müdürlüğümüz Eğitiyor, Küçük Balık Denetçileri Yetişiyor Projesi” renkli bir etkinlikle başladı.

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2022 Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiricilik Yılı etkinliklerini çocuklarla sürdürdü.

Kaynakların korunması için çalışmalar yürüttüklerini belirten Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, “Çocuklara, gençlere bir mesaj vermek, su ürünleri üretimini özendirmek, hem de çocukları su ürünlerinin korunması noktasında farkındalığını arttırmak üzere ortak bir çalışma yürüttük.” dedi.

Keçiören'de başlayan etkinlik; Şereflikoçhisar, Haymana, Polatlı, Kahramankazan, Beypazarı, Kalecik, Akyurt’ta devam etti.

8 ilçede binden fazla öğrenciye ulaşacak projenin açılış törenine Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz da katıldı.

Çocuklarla sohbet eden Yılmaz, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’nin önemli bir su ürünleri kaynağına sahip olduğunu belirtti.

Su Elçileri Derneği Başkanı Özgür Aydıncak, Mobil Eğitim Tırıyla farklı şehirleri gezerek çocuklara eğitimler vereceklerini söyledi.

Çocuklarda farkındalık oluşturmak için çizgi filmler izletildi, eğitimler verildi. Eğitimler sonunda tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi, "Küçük Balık Denetçisi" temalı tişört, şapka, balon ve su ürünleri içerikli boyama kitapları dağıtıldı.
ankara su ürünleri balık denetçisi dsi eğitim tarım ve orman