Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışmasında derece giren öğrenciler, Web Tarım TV mikrofonlarına ilginç ve bir o kadar da düşündürücü tespitlerde bulundular.
Haber: Özcan KAHYA, Kameraman: Altay TÜRÜNG, Tolga URUN
Genç nesillerin gıda güvenirliliğine dair bilgi ve birikimlerini, beklenti ve hayallerini yansıtabilecekleri bir paylaşım platformu oluşturmak ve çocukların dikkatini gıda güvenirliliğine çekmek amacıyla 'Geleceğimizin Gözüyle Güvenilir Gıda Resim Yarışması'ndaderece giren öğrenciler ödüllerini aldılar.
Miniklerin de katıldığı ödül töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Ülke genelindeki tüm özel ve resmi ilköğretim okullarının 2'inci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmadaTürkiye birincisi Karaman'dan Elif Kurt oldu.
Elif Kurt, birinciliği kazandığı resimde gıdaların hangi aşamalardan geçerek sofralarımıza geldiğini anlatmaya çalıştığını söyledi.
'Güvenilir gıda' denince aklına 'hazır olmayan' gıdanın geldiğini belirten Kurt, "Mesela sütü, direk hiçbir katkı maddesi olmadan soframıza kadar geldiğini, meyvelerin de hazır ağaçlardan geldiğini anlattım" dedi.
Yarışmanın ikincisi ise Sinop'tan Rümeysa Tunç. Öğretmeninin konu düşünmede yardımcı olduğunu aktaran Tunç, "Genellikle aklıma dışarıda satılan gıdalar geldi. Resimle ilgilenenlere beyinlerini kullanmalarını öneriyorum" diye konuştu.
Yarışmaya Mersin'den katılarak üçüncü Asya Ülger de, "Güvenilir gıda denince aklıma hayvanlar geldi. Hayvanların bize verdiği kaynaklar aklıma geldi. O yüzden inekler ve tavuklarla böyle bir resim yaptım" şeklinde konuştu.
Yarışmada ayrıca Artvin'den Aleyna Su, Honeybana Balparmak Özel Ödülü'ne layık görüldü. Geleceğimizin gözüyle güvenilir gıda resim yarışması kapsamında 81 ilde ilk üçe giren resimlerden oluşan sergi, tüm Türkiye'yi dolaşacak.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->