Müsteşar Mirmahmutoğulları, "Türkiye Ziraatçılar Derneğinin kurulduğunda 10 milyon nüfusu besleyen sizler, bugün 77 milyon nüfusu, 34 milyon turisti besliyor, 17,7 milyar dolarlık ihracat yapıyorsunuz" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) kurulduğunda 10 milyon nüfusa hizmet eden çiftçilerin, bugün 77 milyon nüfusa, 34 milyon turiste hizmet ettiğini, 17,7 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirtti.
Mirmahmutoğulları, TZD'nin 65. kuruluş yıldönümü ve geleneksel ödül töreni toplantısında, 2. Dünya Savaşı'ndan hemen sonra gıda güvenliğine katkı sunmak üzere kurulan derneğin önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.
Çiftçilerin, Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Mirmahmutoğulları, "TZD kurulduğunda 10 milyon nüfusu besleyen sizler, bugün 77 milyon nüfusu, 34 milyon turisti besliyor, 17,7 milyar dolarlık ihracat yapıyorsunuz. Salt kendinize yetiyorsunuz ve salt ihracatçısınız" dedi.
TZD Genel Başkanı Yetkin de, Toprak Koruma Kanunu'nun Türk tarımı adına "devrim" niteliğinde olduğunu ancak doğal afetler nedeniyle zor zamanlar yaşayan çiftçilerin problemlerinin devam ettiğini dile getirdi.
Hayvancılıkla ilgili gelişmelere rağmen et fiyatlarının arttığını ifade eden Yetkin, şunları kaydetti:
"Et fiyatlarına zam yaparak hayvan ithalatını zorunlu kılan bir lobi var. Zira üretimde hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen fiyatlar yüksek. Et ve Süt Kurumu'nun mutlaka desteklenmesi, tarıma ayrılan desteklerin artırılması lazım. Türkiye'de aracıların kol gezdiği bir dönemi yaşıyoruz."
Konuşmaların ardından TZD Geleneksel Tarım Ödülleri sahiplerini buldu.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->