Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Antalya Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü (BATEM) ortak çalışması ile hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı yayla kesimlerine yönelik geliştirilen Mısır-Soya karışımı yem bitkisinin demonstrasyon çalışmaları başladı.
BATEM koordinatörlüğünde yürütülen projenin; Antalya, Burdur, Denizli ve Isparta illerinde hayata geçirilmesi hedefleniyor. Projeyle, yayla kesimlerinde yaşayan çiftçilere yönelik geliştirilen yeni çeşit Mısır ve Soya bitkilerinin birlikte ekilmesi ile Mısır-Soya Silajı elde edilmesi planlanıyor.
BATEM Mısır Islah Birimi Proje Koordinatörü Mehmet Pamukçu da Acıpayam Kumafşarı köyünde dikimi gerçekleştirilen tarla’da proje hakkında bilgi verdi.
Proje koordinatör yardımcısı Ziraat Yüksek Mühendisi Ertuğrul Taştekin ise “ Yaptığımız çalışmalarda olumlu sonuçlar aldık. 3 sıra mısır, 1 sıra soya olacak şekilde ekimi yapılmalıdır. Çiftçimizin kullandığı ekipman yeterlidir. İlaveten bir ekipmana ihtiyaç yoktur. Ekim Pnömatik mibzerle yapılmaktadır. Gübreleme ve Bakım işlemleri aynıdır. Mısır ve soyanın hasat zamanı aynı olduğu içinde avantajlı” diye konuştu.
Anadolu Tarım İşletmesi'ndeki hayvanların kaba yem ihtiyacı tesis...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının güçlü bilimsel altyapısı tarım lisesi...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü “Bilişim...
Devamını Oku ->
Sektöre bilimsel katkı sunan Giresun'daki Fındık Araştırma...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, Manisa programı...
Devamını Oku ->
Orman yangınlarıyla mücadelede yeni sezon "Yeşil Vatan...
Devamını Oku ->
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi 1. Etap sonuçları...
Devamını Oku ->