Modern seralardan dört mevsim taze sebze

16 November Monday, 2020
Çankırı’da desteklerle kurulan seralarda sebze üretimi dört mevsim sürüyor, üreticinin geliri katlanıyor.
Modern seralardan dört mevsim taze sebze Haber: Çankırı İl Enformasyon

Seralar yaygınlaştı, sebze üretimi arttı.

Çankırı’da son yıllarda önemli ölçüde artış gösteren sebze üretiminde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği desteklerin katkısı büyük.

Seracılığın yaygınlaşmasıyla birlikte dört mevsime yayılan sebze üretimi yürütülen projelerle güçleniyor. Üretimde kaliteyi ve verimi arttırmak amacıyla hayata geçirilen “Seracılığı Geliştirme Projeleri” ile kentteki sera varlığı önemli ölçüde arttı.

Çankırı Merkez Hasakça köyünde Tarım ve Orman Bakanlığı ile İl Özel İdaresi’nin desteğiyle kurulan seraları ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, seranın kurulumu, ödenen destek miktarı, serada yetiştirilen ürünler ve bu ürünlerin pazarlanması sonrasında sağlanan kazanç hakkında üreticilerden bilgi aldı.

Bakanlık desteklerini Çankırılı üreticilere ulaştırmaya devam edeceklerini belirten İl Müdürü Düzgün, seracılık, sebzecilik ve diğer tarımsal faaliyetlerde desteklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Sera sahibi ve aynı zamanda Sebze Üreticileri Birliği Başkan Vekili Gıyasettin Gani, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sağladığı desteklerden faydalanarak sera kurduğunu, seracılığın Çankırı için öneminin giderek arttığını ve desteklerin artarak devam etmesini istediklerini dile getirdi.
çankırı sera sebzecilik destek tarım ve orman Hüseyin Düzgün