Muğla’da arıcılara yem desteği

08 November Monday, 2021
Muğla’da orman yangınlarından etkilenen üreticilere verilen desteklerle yaralar sarılmaya devam ediyor. Kentte önemli bir üretim yapan arıcılar da sağlanan desteklerle üretimi sürdürüyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 3 farklı ilçedeki 2 binden fazla arıcıya yaklaşık 255 bin kilo arı yemi dağıtımı gerçekleştirdi.
Muğla’da arıcılara yem desteği HABER: Selma EREZ - Muğla İl Enformasyon
KAMERA: Uğur Acar
 
Geçtiğimiz yaz Muğla’da yaşanan orman yangınlarından sonra hem üreticilerin hem de doğanın yaraları sarılmaya devam ediyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü de bu kapsamda arıcılara çeşitli destekler sağlıyor. Marmaris, Köyceğiz ve Milas ilçelerindeki 2 bin 97 arıcının yaklaşık 488 bin kovanı için 255 bin 480 kilo arı yemi üreticilere dağıtılmaya başlandı.

Yanmayan orman alanlarında dahi doğanın zarar gördüğünü belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, durumdan etkilenen üreticilere desteklerin süreceğini ifade etti.

Saylak, “Marmaris İlçemizde arıcılarımıza 2020 Arılı Kovan Desteği olarak 546 kişiye toplam 2.087.310 TL destek ödemesi yaptık. 2021 yılı arılı kovan desteklemesi için ise kovan tespit çalışmalarımızı erkenden başlattık.” dedi.

Konuşmaların ardından üreticilere arı yemi dağıtıldı.
muğla