Muğla’da arılar lavanta, kekik, akasya ile besleniyor

19 June Tuesday, 2018
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal ormanlık alanda konaklayan arıcılara sürpriz ziyarette bulundu. Arı üreticileriyle sohbet eden Erkal, Muğla’da arıcılığın gelişmesi için lavanta, kekik, akasya gibi bitkilerin de yaygınlaştırılacağını söyledi.
Muğla’da arılar lavanta, kekik, akasya ile besleniyor Haber: Muğla İl Enformasyon
Arıcılığın önemli merkezlerinden biri olan Muğla’da ormanlık alanda üretim yapan arıcıları ziyaret eden Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, üreticilerle bilgi alışverişinde bulundu.
Sürpriz ziyarette arıcıların sorunlarını dinleyen Erkal, bölgede planlanan arıcılık projeleri ile arıcılığı destekleyecek lavanta, kekik, akasya başta olmak üzere birçok bitkinin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.
Çiftçi ziyaretlerinin çok faydalı olduğunu dile getiren Erkal, Muğla’da farklı alanlarda faaliyet gösteren üreticileri ziyaret etmeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Çiftçilerle yemek de yiyen il müdürü samimi ortamın ve sohbetin hem çiftçiler hem de kendisi ve beraberindeki personel için çok verimli olduğunu belirtti.
 
muğla arıcı bal üretimi lavanta GTHB Şakir Fırat Erkal