Muğla’da damızlık teke oğlak dağıtıldı

18 October Thursday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5 yıldır devam eden "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” kapsamında Muğla’da damızlık teke oğlak dağıtıldı.
Muğla’da damızlık teke oğlak dağıtıldı Haber: Nurgül AKDAĞ ÇİLOĞLU
Kamera: Uğur ACAR
Fotoğraf: Uğur ACAR-Levent UYAN
 
Islah edilmiş, verim kayıtları tutulmuş ve en yüksek değerlere sahip kıl keçisi ırkından seçilen 6-8 aylık teke adayı oğlaklar kura ile sahiplerini buldu.

Dağıtım için düzenlenen törene katılan Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, “Bakanlığımızın Küçükbaş Hayvanlarla ilgili önemli projeleri var, “Halk Elinde Islah Projesi” ile “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” bunlardan ikisi. Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” kapsamında dağıtacağımız 118 adet teke oğlağı Denizli’den “Halk Elinde Islah Projesi” kapsamında ki sürülerden seçildi. Doğru ve güzel bir proje, önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini düşünüyorum. Üreticilerimizden ricam hayvanlarına sahip çıkmaları ve iyi bakmaları. Böylece sürülerine verim, kazançlarına da kazanç katarlar. Şimdiden hayırlı olsun diyor, bol kazançlar diliyorum” dedi.

Üreticilerden Ramazan Bulut yaptığı konuşmada; “daha önce ki yıllarda aynı desteklemeden aldığı oğlaklardan çok memnun olduğunu, oğlaklarının sakatlık oranının yok denecek kadar az olduğunu, verimin de oldukça iyi olduğunu belirterek, Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından İl Müdürlüğü bahçesinde sahiplerini bekleyen teke oğlakları Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ve İl Müdürü Şakir Fırat Erkal tarafından sahiplerine teslim edildi.
 
muğla teke oğlak proje