Muğla’da festival zamanı

02 May Thursday, 2019
“48 Muğla 48 Proje” çalışması ile Muğla’nın Bodrum ilçesi, bu yıl ilk kez düzenlenen Zeytin Çiçeği Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Muğla İl ve Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından düzenlenen ve zeytin ve yöresel ürünlerin tanıtıldığı festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Muğla’da festival zamanı Haber: Nurgül AKDAĞ ÇİLOĞLU- Muğla İl Enformasyon
Kamera: Uğur ACAR
Fotoğraf: Uğur KELEŞ
 

Muğla’nın Bodrum İlçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Zeytin Çiçeği Festivali düzenlendi.

48 Muğla 48 Proje çalışması kapsamında Muğla İl ve Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından düzenlenen festivale vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Üreticiler, yerel halk ve turistler gün boyu hem alışveriş yaptı hem de güzel havanın tadını çıkardı. Festivalde başta zeytin ve zeytinyağı olmak üzere, yöresel ürün ve lezzetleri sergilendi, çeşitli bilgiler verildi.

Açılışta konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz festivalin tanıtımlarda önemli rol oynadığını belirtti. Kaymakam Yılmaz “İnsan olarak öncelikli görevimiz doğal güzelliklerimizi korumaktır. Muğla her ne kadar turizmle anılsa da aslında önemli bir tarım kentidir ve tarım sektörü ile turizm sektörü iç içedir. Bu gibi festivaller sayesinde hem ilçemizi tanıtıyoruz, hem tarım ve turizmi harmanlıyoruz, hem de doğal güzelliklerin korunması konusunda farkındalık yaratıyoruz. Tarım Orman İl ve İlçe Müdürlüğümüze böyle güzel bir etkinliğe öncülük ettikleri için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Fırat Erkal da “Muğla zeytinin anavatanı, dolayısıyla zeytin bizim için çok önemli. Bu yıl İl Müdürlüğü olarak 48 Muğla 48 Proje çalışmamızı başlattık. Bu Zeytin Çiçeği Festivali de bu proje çalışmalarından olan eğitimlerimizin bir sonucu… Bu projelerimizde kadınlarımızın eğitimi ilgisi önemli bir yer tutuyor. Bu festivalle de yapılan eğitimler taçlanmış olacaktır. Umarım geleneksel hale gelir ve bu bölge için önemli bir etkinlik olur.” dedi.

120 kadın çiftçinin stant açtığı festivalde ayrıca ödül töreni de vardı. Zeytinyağlı yemek, zeytin çeşitleri ve zeytinyağlı sabun kategorilerinde kadın çiftçiler yarıştı. Yarışma sonucunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
 
muğla bodrum zeytin festival