Muğla’da kadın üreticilerin turşu ve reçelleri yarıştı

12 November Monday, 2018
Muğla'da düzenlenen Geleneksel Turşu ve Reçel Yapımı Yarışması'nda, kadınların hazırladığı turşu ve reçellere ambalaj, renk, görünüm, kıvam, tat ve koku kıstaslarına göre puan verildi.
Muğla’da kadın üreticilerin turşu ve reçelleri yarıştı Muğla'nın Menteşe ilçesinde, "Geleneksel Turşu ve Reçel Yapımı Yarışması" düzenlendi.

Yaraş Mahallesi'ndeki yarışmada, 28 kadın çiftçinin yaptığı turşu ve reçeller, Menteşe Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi. Turşu ve reçellere, ambalaj, renk, görünüm, kıvam, sertlik, tat ve koku kıstaslarına göre puan verildi.

Dereceye giren kadınlara ödüllerini Kaymakam Caner Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş verdi. 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, yarışma ile yöresel ürünlere dikkat çekildiğini belirtti. Gümüş, bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya vatandaşların ilgi gösterdiğini söyledi. Yarışmada kadın çiftçilerin yaptığı el emeği organik ürünleri sergilediklerini anlatan Gümüş, turşu ve reçel yapan çiftçi kadınların istihdamının sağlanmasını, yöresel lezzetlerin yaşatılmasını amaçladıklarını dile getirdi.
 
 
muğla menteşe turşu reçel