Muğla dünyaya tonlarca tarım ürünü ihraç etti

22 January Friday, 2021
Yaş sebze ve meyve üretiminin sorunsuz devam etmesi için her türlü önlemin alındığı Muğla'dan geçen yıl 39 ülkeye 90 bin ton yaş sebze ve meyve ihracatı gerçekleştirildi.
Muğla dünyaya tonlarca tarım ürünü ihraç etti Muğla'daki üreticiler, 2020’de Kovid-19'a rağmen aldıkları tedbirlerle üretime ara vermedi, 39 ülkeye yaş meyve ve sebze ihraç etti.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak “Geçtiğimiz yıl örtü altında domates, biber, salatalık, kabak ve patlıcan da 67 bin ton, nar ve narenciyede ise 23 bin ton yaş sebze ve meyve ihracata gönderildi. Geçtiğimiz yıl Muğla'dan 94 milyon avroluk yaş sebze ve meyve ihracatı gerçekleştirdik. 39 ülkeye 90 bin ton yaş sebze ve meyve ihracatı yapıldı.” dedi. 

Türkiye Haller Federasyonu Başkan Vekili Atabey Akgün, de "2020'de salgına rağmen ihracatımız kesintiye uğramadan üstüne koyarak ilerledi. 2021'de ihracatımızın daha da yükseleceğini, bunun da üreticimize ve ülkemize olumlu yansıyacağını düşünüyorum. İhracatçımız ve üreticimiz ayakta kaldı. İlgili bakanlıklar üreticimize ve hallere büyük kolaylık sağladı. Üretim devam etti. 2020'de biz de Avrupa'ya ürün yolladık. Artık biz üretim ve ambalaj standardı olarak İspanya'dan aşağıda değiliz. Bunu övünerek söylüyorum. İhracatçımız, üreticimiz bunu başardı. Her yıl da üzerine koyarak ilerliyoruz." şeklinde konuştu.

Verilere göre Muğla’nın yüz ölçümünün yüzde 18'i tarım alanlarından oluşuyor. Bu alanlarda da 27 bin üretici çalışıyor.
muğla yaş sebze meyve ihracat