Muğla’nın en iyi zeytinyağı ödüllendirildi

04 April Monday, 2022
Muğla’da üçüncüsü düzenlenen zeytinyağı kalite yarışması tamamlandı. Program sonunda altın, gümüş, bronz ve jüri özel kategorilerinde kalite ödüllerini almaya hak kazanan üreticilere ödülleri dağıtıldı.
Muğla’nın en iyi zeytinyağı ödüllendirildi
Muğla’nın bu yılki en iyi zeytinyağı yarışmayla belirlendi.

Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu projesi kapsamında bu yıl üçüncüsü yapılan yarışmada ödüller sahiplerine törenle dağıtıldı. Törene ilgi yoğundu.

Törende konuşma yapan Vali Orhan Tavlı zeytinyağının miras olduğunu vurguladı. Zeytin ağacının çok yönlü bir kültür bitkisi olarak yüzyıllardır varlığını sürdürdüğünü belirten Tavlı, "Anadolu mutfak kültürünün temel bileşeni olan zeytinyağı, sağlıklı beslenmenin yanı sıra birçok hastalığın tedavisinde de kullanılmıştır. Tarihin her döneminde pek çok medeniyet tarafından şifa kaynağı, doğanın mucizesi olarak görülen zeytin, umudun, bolluğun, bereketin, refahın, mutluluğun ve barışın da simgesi olmuştur." şeklinde konuştu.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da geçen yıl yaşanan yangınlardan sonra hemen çalışmalara başladıklarını belirtti. Yeni zeytin alanlarının oluştuğunu söyledi. Muğla'nın birçok ilçesinde zeytinciliğin yapıldığını ifade eden Saylak,"Muğla, yaz aylarında orman yangını felaketiyle karşılaştı. Yaklaşık 55 bin hektar orman alanı yandı. Bunların yaklaşık 15 bin dekarını zeytin alanları oluşturuyor. Biz yangından zarar gören 61 kırsal mahallede yaraları sarmak için kapı kapı dolaşarak 100 milyonu aşkın para yardımında bulunduk." dedi.

Konuşmalardan sonra altın, gümüş, bronz ve jüri özel kategorilerinde kalite ödüllerini almaya hak kazanan üreticiler ödüllerini aldı. Ayrıca program sonunda çekilişle de 3 üreticiye zeytin hasadı makinesi hediye edildi.
muğla zeytin zeytinyağı yarışma tarım