Muradiye Şelalesi’nin güzelliği tescillendi

16 May Tuesday, 2023
Muradiye Şelalesi Van’ın onlarca doğal zenginliğinden sadece biri. Muradiye ilçesinde yer alan şelale ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edildi. Güzelliği tescille koruma altına alınan bölge dört mevsim ziyaretçi akına uğruyor.
Muradiye Şelalesi’nin güzelliği tescillendi
Doğal güzellikler tescilleniyor, kültürel varlıklar korunuyor. Adını Van’ın Muradiye ilçesinden alan Muradiye Şelalesi, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Van’ın Muradiye ilçesinde bulunan Muradiye Şelalesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edildi. 

Yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin akınına uğrayan Muradiye Şelalesi’nin ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil edilmesi Muradiye halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Muradiye’nin tarihi, doğası ve kültürel yapısıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu ifade eden Muradiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Harun Altunkaynak, "Şu an bulunduğumuz Muradiye Şelalesi, ilçemizin en gözde turistik mekânlarından biridir. Şelalemiz uluslararası bir yol güzergâhının üzerinde bulunduğundan oldukça yoğun bir ziyaretçi akımına uğramaktadır. Bakanlığımız 13.04.2023 tarihinde aldığı kararla burası doğal sit alanı olarak tescillendi. Böylelikle bunun faydası vatandaşımızın buraya herhangi bir yapı veyahut zarar görebilecek bir şey yapması engellenmek istenmektedir." dedi. 

Alınan kararla yapılaşmaya tamamen kapatılan bölge dört mevsim tüm güzelliğiyle ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.
van Muradiye şelale doğal sit alanı koruma tescil tarım ve orman