Muş’ta besicilerin tatlı telaşı başladı

10 January Tuesday, 2023
Bir milyon 300 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı ile Türkiye’nin önemli hayvancılık kentlerinden biri olan Muş’ta, kuzu doğumları başladı. İlde 550 bin kuzu ve 40 bin oğlağın doğumu bekleniyor.
Muş’ta besicilerin tatlı telaşı başladı Türkiye’nin önemli hayvancılık kentlerinden biri olan Muş’ta kuzu ve oğlak doğumları başladı.

Bir milyon 300 bin civarında küçükbaş hayvan varlığı ile Türkiye’nin önemli hayvancılık kentlerinden biri olan ilde 700 bin koyundan 550 bin kuzu, 50 bin keçiden ise 40 bin oğlak doğumu bekleniyor.

Muş İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nimet Salkım "Bu yıl mevsim de güzel geçtiği için hayvanlarımızın bakımlarını dışarıda yapıyoruz. Geçmiş yıllara baktığımızda bu mevsimlerde 1,5-2 metre kar olduğu için hayvanlarımızı içerde yemlemek zorunda kalıyorduk. Doğumlar bu yıl erken başladı. Erken doğan yavrular, çiftçilerimiz için de çok faydalıdır. Şu an kuzularımızı anneleri ile buluşturduk, çok keyifli bir buluşma oldu" ifadelerini kullandı.

  Hayvan yetiştiricisi Bayram Köç ise, “Bu sene hava çok güzel gidiyor. Koyunlarımızın doğumları başladı. Sağlıklı dünyaya gelen yavrulardan ötürü çok mutluyuz" dedi.
muş kuzu tarım koyun keçi doğum üretim hayvancılık besicilik