Muş’ta çiftçilere 123 milyon lira hibe

12 January Tuesday, 2021
Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, 2020'de kentteki çiftçilere 123 milyon lira hibe desteği verildiğini belirtti.
Muş’ta çiftçilere 123 milyon lira hibe
Muş’taki çiftçilere 2020 yılında 123 milyon lira hibe desteği verildi.

Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, destekler ile ildeki tarımın geliştiğini söyledi. Tarım ve hayvancılığa yapılan yatırımlar sayesinde büyük şehirlere göç edenlerin dönmeye başladığını anlatan Aydın, ekipman ve makine desteğinin, hem çiftçilerin teknolojiyi daha iyi kullanmasını hem de ürün verimliliğinin artmasını sağladığını vurguladı.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün yüzde 50 hibe desteğiyle 520 metrekarelik ahır yapan Metin Akyürek, "Hedefim kapasiteyi artırarak hayvan sayısını 130'a çıkarmaktır. Devletin desteğiyle tesisimizi kurduk. Bundan önce yerimiz dar olduğundan dolayı çok sayıda hayvanım telef oldu. Hibe desteği aldıktan sonra yaptığım ahırda hayvanlara daha rahat bakabiliyorum." dedi.

Verilere göre Muş genelinde 3 milyon 557 bin dönüm işlenebilen tarımsal bulunuyor. Ayrıca, ilde 17 bin fazla kayıtlı çiftçi, kent ekonomisine yılda yaklaşık 6 milyar lira katkı sunuyor.
muş çiftçi hibe destek