Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, önümüzdeki haftalarda yağış olması temennisinde bulunarak, O zaman tarımsal olarak bundan etkilenmeyiz" dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, geçtiğimiz hafta sonu Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu, ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye'de son günlerde etkili olan kuraklığa da değinen Eker, şu ana kadar görülen kar ve yağmurun, tarımsal faaliyetler için yeterli olmadığını anlattı.
Tarımsal kuraklıktan endişe ettiklerine dikkati çeken Eker, "İnşallah önümüzdeki haftalarda yağış olur ve o zaman tarımsal olarak bundan etkilenmeyiz. Peki kuraklık olursa ne olur? Onunla ilgili bir kuraklık eylem planımız var. 2007'de kuraklık problemi yaşandığında dünyanın iki yerinde bulunan kuraklık test merkezinin 3'üncüsünü Türkiye'de kurduk; Konya'da. Orada birtakım araştırmalar yapılıyor, birtakım çeşitler geliştiriliyor. İnşallah eylem planına ihtiyaç duymayız" ifadesini kullandı.
Bir gazetecinin, "Ete, kuru fasulyeye ve patatese gelen zamlarla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Eker, "Kurt, puslu havayı sever" atasözünü hatırlattı.
Türkiye'de havanın puslu olduğunu dile getiren Eker, "Birileri böyle resmen affedersiniz uydurdu. Yani o fiyatlar gerçek değil, ortalama fiyatlar onları yansıtmıyor. Doğru değil. Birileri, 'Acaba buradan bir şey çıkarabilir miyim?' telaşında" ifadesini kullandı.
Eker, başka bir gazetecinin, "Kaos lobisi mi efendim?" sorusunun ardından, kaos lobisinin iş başında olduğunu söyledi.
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yürütülen çalışmalarda...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->