Nilüfer’de kavun hasadı başladı

12 August Friday, 2022
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yerli ata tohumundan üretilen kavunlar için hasat etkinliği yaptı.
Nilüfer’de kavun hasadı başladı HABER: Bursa İl Enformasyon
KAMERA: Orhan KAĞITÇI
 
Bursa Nilüfer’de yerli ata tohumu kavunu hasat etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül il ve ilçedeki kavun üretimine değindi. “Günümüzde değişen beslenme alışkanlıkları besin değeri yüksek, tüketime hazır ve tazeliğini koruyan gıdaları daha fazla tercih edilir hale getirmiştir. Tüketime hazır gıda grupları içinde minimal işlenmiş meyve ve sebzelere olan talep de artmıştır. Yerli ata tohumu kavun çeşitlerimiz ise  kendine has yapısı, tadı damakta kalan ve unutulmayan aroması ile yaz aylarında en çok tüketilen meyvelerin başında yer almakta olup tüketici taleplerine cevap verebilmektedir. Müdürlüğümüzce yerli ata tohumlarının değerinin korunması ve arttırılması ve hakettiği düzeye ulaşması amacıyla eğitim, yayım, denetim ve çalışmaları yürütülmektedir.” dedi

Üretimi artırmak istediklerini belirten Aygül şöyle devam etti: “Amacımız son dönemde dünyayı sarsan Covid-19 salgınında içerdiği yüksek C vitamini ile bağısıklık sistemini güçlendiren, kendine has kokusu ve tadı olan kavunun hakettiği değeri bulmasıdır.Doğal bir yaşlanma karşıtı olan kavun gıda sanayinin yanında kozmetik sanayininde aranılan ham maddesi haline gelmiştir. Bu nedenle bu tür organizasyonlar oldukça önem taşımaktadır.”

Gönen, Dilimli, Karakavun, Kışlık, Altınbaş ve Tatlı Kavun olmak üzere 6 çeşit kavunun hasadına konuşmalardan sonra başlandı.
bursa nilüfer kavun hasat tarım orman