Okul kantinlerinde yeni dönem

18 July Thursday, 2019
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, 16 Eylül'den itibaren okul kantinlerinde "Okul Gıdası" logosu olmayan hiçbir ürünün satılamayacağını belirterek, "Buna rağmen kaçak olabilir. Çocuklarımız şikâyet edebilmek için logosu olmayan ürünü anne, babaya götürecek." dedi.
Okul kantinlerinde yeni dönem "Okul Gıdası” 16 Eylül’den itibaren hayata geçiyor. Uygulama ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okullarda yer alan kantin ve benzeri yerlerde logusuz gıda satılamayacak.

Logo uygulamasının çerçevesi ve ayrıntıları, Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, öğrenciler ve ailelerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ele alındı. Erk logosuz ürünleri ihbar edilmesi gerektiğini belirterek “Buna rağmen kaçak olabilir yani logosu olmayan ürünün de kantinde satışı arz edilebilir. Orada da bizim çocuklarımız, gönüllü elçilerimiz olacak. Onlar hemen logo var mı yok mu ona bakacaklar. Yoksa kesinlikle almayacaklar ama sırf denetimi sürdürebilmek ve belirli bir merciye şikayet edebilmek için logosu olmayan ürünü anne, babaya götürecek.” dedi.

Erk denetimlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra okul aile birliklerince yapılacağını söyleyerek, sivil toplum örgütleri olarak gerekli yardımları yapacaklarını belirtti.
 
okul gıdası logo böbrek vakfı