Ordu'nun dünyadaki 100 ülkenin toplam ürettiği baldan daha fazla bal ürettiği ve Türkiyede birinci sırada yer olduğu bildirildi.
Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, Ordu'nun dünyadaki 100 ülkenin toplam ürettiği baldan daha fazla bal üreterek, Türkiye'de birinci sırada yer aldığını söyledi.
Ordu ilinin bal üretiminde önemli bir noktada olduğunu belirten Konak, "Ordu ilimiz Türkiye arıcılığında önemli bir konuma sahiptir. Kovan sayısı bakımından ikinci sırada olmakla beraber bal üretiminde ülkemizin ilk sırasında yer almaktadır. Ordulu arıcılarımız Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde giderek bu üretimi gerçekleştirmektedirler. Ordu ilindeki kovan sayısı bal üretimini dünya ile karşılaştırdığımız da dünyadaki yüz ülkeden daha fazla bal üretimine sahiptir. Bu yılki üretime genel açıdan bakıldığında geçen yıla göre bir miktar daha fazla üretim oldu. Rekolte noktasında bu yıl üreticilerimiz ve çalışmalar rekoltenin yüzde 20 fazla olduğunu söylüyorlar. 2013 yılı bal üretimi 120 bin ton'a yakın olacak demektir" diye konuştu.
"KRİSTALİZE OLMAYAN BALDAN ŞÜPHELENİN"
Kristalize hale gelen balın gerçek bal olduğunun altını çizen Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, "Kristalleşme olayı arıdaki bir fiziksel değişim olayıdır. İçindeki glikoz oranındaki değişimdir. Balların belirli bir süre içerisinde kristalleşmesi onun gerçek bal olduğunun göstergesidir. Hakiki bal nektar kaynağına bağlı olarak belli bir süreç içerisinde kristalize olma durumu ile karşı karşıyadır" ifadelerini kullandı.
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yürütülen çalışmalarda...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->