Ordu balında hedef 1500 tonluk ihracat

08 February Thursday, 2024
Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi ihracat hedeflerini paylaştı. Çiftçi, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Suudi Arabistan başta olmak üzere 55 ülkeye bal gönderdiklerini belirterek, "Bu yıl ihracat hedefimizi bin 500 ton olarak belirledik." dedi.
Ordu balında hedef 1500 tonluk ihracat
Ordu'da bu yıl bin 500 ton bal ihracatı hedefleniyor.

İhracat hedeflerini açıklayan Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi, 55 ülkeye bal gönderdiklerini söyledi. Çiftçi, il genelinde 3 bin 500 aktif üreticinin 600 bin kovanla bal üretimi yaptığını söyledi.

Ordulu arıcıların yıllık ortalama 19 bin ton bal ürettiğini aktaran Çiftçi, kentin Türkiye'de kovan varlığı bakımından ikinci, bal üretiminde ise birinci olduğunu ifade etti.

Çiftçi, kentte arıcıların önemli kısmının gezginci arıcı olduğunu, genellikle çiçek, ayçiçeği ve çam balı üretimi gerçekleştiğini kaydetti.

Son yıllarda ihracata önem verdiklerini, 2023'te il genelinde 712 ton bal ihraç ettiklerini vurgulayan Çiftçi, bu sene ihracat rakamını 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Çiftçi, Ordu balının daha fazla değer kazanması için ihracatın önemini bildiklerine işaret ederek, "Ordu balını şu anda İngiltere, Almanya, Hollanda ve Suudi Arabistan başta olmak üzere 55 ülkeye ihracat ediyoruz. Bu yıl hedefimizi 1500 ton olarak belirledik. Bu hedefimizi yakalamak istiyoruz." diye konuştu.
bal ordu ihracat hedef