“Ordu kivisi hasat şenliği” düzenlendi

13 November Tuesday, 2018
Lezzeti ve aromasıyla Türkiye’de marka haline gelen Ordu kivisinde hasat dönemi başladı. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de Ordu kivisini hem bölgeye hem de ülkeye tanıtmak amacıyla hasat şenliği düzenledi.
“Ordu kivisi hasat şenliği” düzenlendi Ordu kivisinde hasat dönemi başladı. Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Türkiye’de markalaşma yolunda ilerleyen kiviyi hem bölgeye hem de ülkeye tanıtrmak amacıyla “Ordu Kivisi Hasat Şenliği” düzenledi.

Düzenlenen şenliğe Vali Seddar Yavuz, Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ekrem Oğurlu çok sayıda üretici katıldı.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ekrem Oğurlu, Ordu’da kivi yetiştiriciliğin hobi amaçlı başladığını ve şu an ise Türkiye’de kivi üretiminde ikinci sırada yer aldıklarını söyledi.

Geleneksel olarak düzenlenen Ordu Kivi Hasat Şenliği’nde konuşan Oğurlu, markalaşma konusuna yoğunlaştıklarını anlattı.“Ordu Kivisi”nin marka haline gelmesi için gerekli tüm işlemlerin yapıldığının altını çizdi.
Ordu Valisi Seddar Yavuz da fındığın yanında alternatif ürünlerin süratle yetiştirilmesi ve piyasaya sürülmesinin oldukça önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca ValiYavuz,"Ordu, Karadeniz'in en güzel şehirlerden bir tanesi tartışmasız. Tabiatıyla, ovalarıyla, yaylalarıyla, dereleriyle, uçsuz bucaksız sahiliyle ve en önemlisi de nezaket ve zarafet sahibi insanıyla fark yaratan bir şehir. Bu şehrin ekonomisinin de daha iyi olması lazım. Fındığın yanında alternatif ürünlerin süratle yetiştirilmesi ve piyasaya sürülmesi çok kıymetli. Ürünü üretebilirsiniz ama üründen en yüksek geliri elde etmek bir hedef olmalı. Bunu da ancak marka ile yapabiliriz. Bugün Türkiye'nin de sorunlarının başında gelen problem bu. Biz üretimi yapıyoruz, markasını başkası basıyor. Dolayısıyla aradaki kârı da büyük firmalar elde ediyor. Bunun önüne geçebilmek için elbette bizim kendi markalarımızı yaratmamız ve bunlara başta ülkemiz ve dünya piyasalarına sunmamız gerekiyor" diye konuştu.

Şenlik kapsamında düzenlenen “En İyi Kivi Bahçesi “ yarışmasında Salih Kuştepe,Şükrü Beşikçi ve Osman Güler’e hediyeleri takdim edildi.

"En Güzel Kivili Pasta Yarışması’nda ise birinciliği Ayten Kirpitçi,ikinciliği Fisun Başaran, üçüncülüğü ise Gülden Çimentepe hak etti.
 
kivi ordu hasatşenliği ordukivisi marka