Ordulu besicilere damızlık Halep keçisi

06 November Friday, 2020
Keçi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla Ordu’da üreticilere 211 adet Halep keçisi dağıtıldı.
Ordulu besicilere damızlık Halep keçisi Ordu İl Enformasyon
Ordu’da keçi yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla yürütülen “Keçi Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında Mesudiye, Fatsa ve Ünye’den 11 çiftçiye 200 adet dişi, 11 adet erkek olmak üzere toplamda 211 adet damızlık Halep keçisi verildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün iş birliğiyle üreticilere damızlık keçilerin dağıtımı için düzenlenen törende konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Hayvancılık aynı zamanda gıda bağımsızlığı anlamına da gelmektedir. Bizler de Ordu’da işin tarım boyutundan sonra gıda boyutunu da düşündük.

Böylelikle 19 ilçemizde tarım ve hayvancılık faaliyetlerine önem verdik. Anne sütünden sonra en kıymetli süt olarak bilinen keçi sütünü Ordu’da yaygınlaştırmak için bugün 3 ilçemizde yaşayan 11 çiftçimize bu keçilerimizi dağıttık.” dedi.

Ürün çeşitliliğine keçi desteği

Kentte hayvancılığın gelişmesi için önemli projeler yürüttüklerini vurgulayan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz da “Ordu’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz. Mesudiye ilçemiz de meralarının varlığı itibariyle hayvancılık yapma potansiyeli yüksek bir ilçemiz. Bizler de bu potansiyeli harekete geçirmek ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla çeşitli projeler hayata geçiriyoruz. Geçmiş yıllarda bakanlığımızın uyguladığı “Genç Çiftçi Projesi”nden burada 42 üreticimize hibe hayvan dağıtımı gerçekleştirmiştik. Bugün ise bütçesi tamamen Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanan proje ile yetiştiricilerimize hem etçi hem de sütçü özelliği yüksek bir ırk olan Halep keçisi dağıtımı yapacağız.  Üreticilerimize verilen keçiler ilerleyen zamanlarda daha da çoğalacak ve büyük işletmeler oluşturulacak. Ayrıca bu üreticilerimiz çevresine örnek olacak ve böylece yeni işletmelerin oluşması sağlanacaktır. Keçilerin hem etinden hem de sütünden yararlanabileceğiz.” şeklinde konuştu.
tarım ve orman ordu büyükşehir belediyesi halep keçisi destek hibe hayvancılık Kemal Yılmaz Hilmi Güler