Orhangazi’de üreticilere arpa desteği

17 October Monday, 2022
Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığının üreticilere tohum desteği sürüyor. Desteklerin son adresi Bursa Orhangazi oldu. İlçede yüzde 75 hibe ile 31,8 ton ramata arpa tohumu düzenlenen törenle teslim edildi.
Orhangazi’de üreticilere arpa desteği Haber: Bursa İl Enformasyon
 
Tarım ve Orman Bakanlığı üreticilere yönelik destekleri sürüyor. Destekler arasında Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi de var. Proje kapsamında son dağıtım Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yapıldı.

Dağıtımda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, tohumların yüzde 75 hibeli olduğunu belirtti. Aygül “Arpa fiyatlarında Dünya’da olduğu gibi ülkemizde hızlı artış bir artış gözlemlenmiştir. Bu durum hayvancılık üretim maliyetlerinde önemli yükselişlere neden olarak, olumsuz etkilemiştir. Bu artıştan hububat üreticilerimizin daha çok faydalanması ve hayvancılık işletmelerinin ise yem maliyetlerinin azaltılması amacıyla Bakanlığımızın katkılarıyla Arpa Üretimini Geliştirme Projesi uygulanmaya başlanmıştır. Orhangazi ilçemiz her ne kadar zeytin üretimiyle ön plana çıksa da ilçemizin ürün deseni çeşitliliğini artırmak ve üreticilerimizin alternatif ürünler ile gelirlerinin artmasına katkı sağlamak amacıyla Çeltikçi, Gedelek, Karsak, Gemiç, Yenigürle Mahallelerimizde 34 üreticimize yaklaşık 32 ton Ramata Arpa tohumu vereceğiz. Bu tohumlar ile bin ton civarında üretim yaparak çiftçilerimizin bütçesine 6 milyon liranın üzerinde katkı yapmış olacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından üreticilere tohumları teslim edildi.
tarım orman bursa orhangazi arpa tohum destek