Pakdemirli: "Cezaları kesiyoruz"

31 January Thursday, 2019
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sebze ve meyve pahalılığına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli, “Fahiş fiyatlar varsa gerekli cezaları kesiyoruz” diye konuştu. Pakdemirli vatandaşlara da seslendi, “En güzel denetim vatandaşın denetimidir” dedi.
Pakdemirli:
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sebze ve meyde fiyatlarında oluşan pahalılığa ilişkin yaptığı açıklamada, “Fahiş fiyatlar varsa gerekli cezaları kesiyoruz” dedi.

Fiyatların mevsim normallerinde olmadığını ifade eden Bakan Pakdemirli, piyasalarda her gün daha fazla denetim yapıldığını belirtti.

En güzel denetimin vatandaşın denetimi olduğunu söyleyen Pakdemirli,  “Vatandaş bakacak, mevsimi olmayan meyve sebze pahalıysa mevsime göre tüketim yaparsa ürünlerde dengeleme oluşacaktır. Fahiş fiyat varsa gerekli cezaları kesiyoruz” dedi.

Hal yasası ile ilgili de bilgi veren Bakan Pakdemirli, “Üreticiden tüketiciye fiyat artışı, israf azalacak. Hal Yasası tabi ki yüzde 30-40. Aynı zamanda perakende yasasını da ele almamız lazım” diye konuştu.
tarım orman bekir pakdemirli a haber meyve sebze