Pamuk Araştırma Enstitüsünün 2012 yılında tescil ettirdiği (34.1 mm) lif uzunluğu, (4.4 micranaire) lif inceliği ve (35.5 g/teks) lif mukavemeti ile lif kalitesi bakımından üstün özelliklere sahip İPEK 607 çeşidi, yapılan ihale sonucu SÖKTAŞ Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ.'ne satıldı.
Haber: Özcan KAHYA
Kamera: Ümit YILDIRIM
Geçtiğimiz günlerde imzalanan satış sözleşmesi, İstasyon Müdürü Sadettin ÖZTÜRK ile SÖKTAŞ Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ. adına Genel Müdür Mehmet YILMAZ tarafından imzalandı.
2015 yılında 2 yeni çeşit tescil edilerek pamuk üreticilerinin hizmetine sunulduğunu belirten Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Mehmet Çoban, geliştirilen yeni çeşitlerin biri lif değeri yüksek, diğeri randımanlı çeşitler olduğunu kaydetti.
Çoban, "Tüm dünyada lif mukavemeti ile lif kalitesi bakımından üstün özelliklere sahip Mısır pamuklarıdır. ‘İPEK 607’ çeşidimiz de Mısır pamuklarına yakın kalitede, özel sektörün isteği doğrultusunda geliştirilen bir çeşit. En son, lif kalitesi yüksek ‘İPEK 607’ çeşidimizi geliştirerek özel sektörün hizmetine sunduk" diye konuştu.
Üretim planlamasının su ürünlerinde de başarılı olduğunu belirten...
Devamını Oku ->
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, kurumunun...
Devamını Oku ->
Antalya'da etkili olan sel, su baskını, fırtına ve hortum evler...
Devamını Oku ->
Toprak Mahsulleri Ofisi hububat üretimi açısından yağışları...
Devamını Oku ->
Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından adaptasyon...
Devamını Oku ->
Orman Genel Müdürlüğü ile Ormancılığı Geliştirme ve Orman...
Devamını Oku ->
Kırşehir'deki Malya Tarım İşletmesi, yetiştirdiği yerli ırk...
Devamını Oku ->
2026 Yılı Yatırım Programı'nda tarım ve orman sektöründe bu yıl...
Devamını Oku ->