Ramazan sofraları denetimlerle güvende

08 April Friday, 2022
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri gıda denetimlerini Ramazan ayında arttırdı. Çok sayıda gıda işleme ve satış yerlerine yapılan denetimlere katılan İl Müdürü Hüseyin Düzgün, vatandaşların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak için 7/24 ilkesine göre çalıştıklarını belirtti.
Ramazan sofraları denetimlerle güvende
Haber: Çankırı İl Enformasyon

Denetimler hız kesmiyor, Ramazan sofraları güvenilir gıdayla kuruluyor.
 
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda denetim ekipleri aralıksız sürdürdükleri kontrol çalışmalarını Ramazan ayında yoğunlaştırdı.
 
Gıda üretim ve satış işletmelerinde yapılan denetimlere katılan İl Müdürü Hüseyin Düzgün, denetim çalışmalarının yanında işletmelerde hijyen tedbirleri konusunda bilgilendirme de yapıldığını söyledi.
 
Düzgün, “Her gün 7/24 esasına göre yaptığımız denetimleri biraz daha arttırdık ve detaya girerek yapmaya başladık. Tüketicilerimizin bu günler içerisinde tükettiği ürünlerin; üretim olarak, satış olarak sağlıklı hijyenik bir şekilde ürüne ulaşması ve ürüne satın alıp evlerine ulaştırması için önlemleri alıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
En önemli denetimi vatandaşların kendisinin yapacağını vurgulayan Düzgün, tüketicilerin gıda ile ilgili her sorunu Alo Gıda 174 hattına bildirebileceklerini hatırlatarak, “Hem bize güvensinler hem de tüketici olarak kontrolü elden bırakmasınlar. Alo Gıda 174’e bırakılan her ihbar mutlaka değerlendirilir ve sonuçları tüketiciye bildirilir.” dedi.
 
Düzgün titizlikle yapılan denetimlerin; ekmek, pastacılık ürünleri, et ürünleri, unlu mamuller üretim ve satış yerlerinde devam edeceğini sözlerine ekledi.  
çankırı denetim güvenilir gıda hijyen alo 174 tarım ve orman