Edirnenin Keşan ilçesine bağlı Siğilli Köyünde Siğilli Bamya Festivali düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu festival, renkli görüntülere sahne oldu.
Edirne'nin Keşan ilçesinde bamya üretiminin yüksek olduğu ve genellikle Roman vatandaşların yaşadığı Siğilli Köyü'nde, köyde üretilen bamyanın tanıtılması amacıyla Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma ve Dayanışma Derneği tarafından festival düzenlendi.
Etkinliğe, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kamu kurum kuruluşlarının amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Festival öncesinde Bamya'dan yapılan yemekler ve bamya çeşitleri, festivale katılanlara tanıtıldı.
Siğilli Köyü Romanları Kalkındırma ve Dayanışma Dernek Başkanı Celil Şakar, 170 hanelik köyün geçim kaynağının bamya olduğunu söyledi. Bamya işi bitince köylülerin zeytin toplamaya gittiğini anlatan Şakar, bundan sonra üreticilerin bamya ile ekmeklerini kazanacaklarını ifade etti.
Siğilli Bamyası'nın tescili için büyük emekler sağlayan Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise, Siğilli Bamyası'nın patent çalışmalarının resmi gazetede yayımlandığını kaydetti.
Yaklaşık 1 yıl sonra Keşan Siğilli Bamyası'nın, ulusal ve uluslararası arenada adından söz ettireceğini belirten Helvacıoğlu, bu durumda bamya üreticilerinin daha fazla gelir elde edeceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından, festivalin Bamya Ağası'nın seçimine geçildi. İki kişinin yarıştığı ağalık seçiminde 1 kilo bamya fiyatı 3 lirada ihaleye sunuldu. Yapılan ihale sonucunda köy halkından Mehmet Ali Ateş, 1 kilosu 7 liradan 300 kilo bamya satın alarak, Bamya Ağası oldu. Festivalde, etkinliğin düzenlenmesine destek verenlere de plaket verildi.
Bandırma Koyunculuk Araştırma Enstitüsünde yürütülen çalışmalarda...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığının gücünü bilimle birleştirdiği proje...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD III Programı...
Devamını Oku ->
Türkiye'nin en değerli koçlarının yetiştiği Bandırma Koyunculuk...
Devamını Oku ->
Safkan Arap atı yetiştirilen TİGEM'e bağlı Karacabey Tarım...
Devamını Oku ->
Çiftçileri her alanda destekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çalışan, üreten kadınların...
Devamını Oku ->
"Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesinin...
Devamını Oku ->