Saatte 3 ton hamsi tüketildi

12 December Wednesday, 2018
Rize’nin İyidere ilçesinde geleneksel olan düzenlenen Hamsi Festivali’nin bu yıl 11.’si gerçekleştirildi. Festival’de bir saat içerisinde 3 ton hamsi tüketildi.
Saatte 3 ton hamsi tüketildi Rize’de geleneksel hamsi festivali gerçekleştirildi. İyidere’de bu yıl 11’incisi gerçekleşen festivalde bir saatte 3 ton hamsi tüketildi.

Festivalde hamsiler ızgaralarda pişirildikten sonra masalara ikram edildi. Masaların etrafında halka oluşturan vatandaşlar doyasıya hamsi tüketti. Önceden hazırlanmış olan 3 ton hamsi 1 saat içerisinde hamsinin yanında ikram edilen helva, turşu, ekmek ve mandalinalarla birlikte tüketildi.

Festivalde ızgara hamsinin yanı sıra bir de yarışmalarda düzenlendi. İlk olarak hamsiden yapılan yemekler görücüye çıktı. Düzenlenen yemek yarışmasında 6 kişilik jüri heyeti hamsili yemeklerin tadına bakarak not verdi.

Etkinliğin amacının vatandaşları kaynaştırmak ve bir araya getirmek olduğunu dile getiren İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, “Buradaki amacımız marka olan hamsimizle beraber insanlarımızı pekiştirmek, ilçemizi tanıtmak. Bunu da vatandaşlarımız ile birlikte en güzel şekilde yapıyoruz. Burada amaç hamsi yemek değil, amaç birlik beraberlik içinde olmaktır. Bugün burada 3 tona yakın bir hamsi tükettik, inşallah bir daha yıl daha da arttıracağız” ifadelerini kullandı.
 
rize hamsi festival