Sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi

13 January Thursday, 2022
Türkiye yağışlı havanın etkisine girdi. Sağanak yağışlar Güneyde sele neden oldu. Yurdun pek çok yerinde etkisini sürdüren yağış Hatay, Adana, Antalya ve Muğla’da derelerin taşmasına neden oldu. Tarım arazileri ve seralar sular altında kaldı. Taşkınlardan olumsuz etkilenen vatandaşların yardımına Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri koştu. Evlerinde mahsur kalan vatandaşların ardından ahırlarda kalan hayvanlar da kurtarıldı.
Sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi Türkiye Ocak ayında yağışlı havanın etkisine girmeye başladı. Yurdun yüksek kesimleri ve kuzeyine kar yağışı etkili olurken güneyde de sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor.

Aşırı yağışlar derelerin su seviyesini yükseltti. Yer yer taşkına neden olan yağışla birlikte seralar da su altında kaldı.

Hatay, Adana, Antalya ve Muğla’daki taşkınlar tarım alanları ile hayvanlara zarar verdi.
Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri taşkınlardan etkilenen vatandaşlara yardım eli uzattı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtaran ekipler ahırlarda kalan hayvanları da güvenli alanlara taşıdı.

Yağışlar 13 Ocak gecesine kadar Kıyı Ege ve Trakya hariç tüm yurtta etkisini sürdürecek. 14 Ocak itibariyle yağışların Hatay-Giresun hattının doğusuna kayması bekleniyor.
türkiye yağış dere sel taşkın tarım afad