Salçalık domatesler fuarda sergilendi

29 July Friday, 2022
Bursa’da düzenlenen Türkiye’nin ilk Açık Hava Domates Günleri Fuarı, üreticileri sektör paydaşlarıyla bir araya getirdi. Bursa Tarım ve Orman İl Müdürü Vekili Erdoğan Ceylan, Bursa'nın domates üretiminde Türkiye’de ikinci sırada yer aldığını söyledi.
Salçalık domatesler fuarda sergilendi Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN  - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Türkiye’de ilk kez düzenlenen uygulamalı Açık Hava Domates Günleri Fuarı kapılarını Bursalı domates meraklılarına açtı. 

Salçalık domateste Karacabey’in marka olduğunu belirten Bursa Tarım ve Orman İl Müdür Vekili Erdoğan Ceylan, ilçede salça fabrikası sayısının da arttığını belirttiği konuşmasında, “İlimiz salçalık domates üretiminde söz sahibi durumdadır. Salçalık domatesin yaklaşık yüzde 25'i ilimizde üretiliyor. Karacabey ise ilimizdeki üretimin yüzde 66'sını karşılıyor. Karacabey ovasında yetişen pancar, ayçiçeği gibi ürünlerin yerini çoğunlukla domates aldı. Karacabey'de yetişen domates üretiminin 85 bin tona çıkması sayesinde domates salça sanayisi de oldukça gelişti. İlimizdeki salça fabrikaları günden güne artıyor.” şeklinde konuştu.

Ceylan, Bursa’nın domates fidesi ve tohumu üretiminde de iddialı olduğunu sözlerine ekledi.

35 farklı firmanın yer aldığı fuarın en önemli özelliği katılımcılara gübre ve ilaç uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı sunması.

Fuarda 50’nin üzerinde domates çeşidi sergilendi, üreticiler ve ziyaretçiler Açık Hava Domates Günleri Fuarı’na yoğun ilgi gösterdi.

Açılış törenine; Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Ahmet Altıntaş, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, DLG International Genel Müdürü Bernd Koch, Almanya Gıda ve Tarım Müsteşarı Thomas Huber, Mustafakemalpaşa Kay Bursa İl Tarım Müdür Vekili Erdoğan Ceylan’ın yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, KTSO Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
bursa karacabey domates salça fuar uygulama tarım ve orman