Salgın sürecinde denetimler hız kesmedi

10 February Wednesday, 2021
Aksaray’da gıda güvenilirliğinin sağlanması için yapılan gıda denetimleri tüm hızıyla devam ediyor.
Salgın sürecinde denetimler hız kesmedi Haber - Fotoğraf: Yaşar DALKILIÇ - Aksaray İl Enformasyon

İşletmeler denetleniyor, halk güvenli gıda tüketiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Kovid-19 salgını sürecinde tüm yurtta yürüttüğü çalışmalarla halk sağlığının korunmasına büyük katkı sağlıyor.

Aksaray’da bakanlık ve valilik koordinasyonuyla başlatılan Kovid -19 ve gıda denetimleri tüm hızıyla devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, tüketici sağlığının ve menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla yaptıkları denetimleri titizlikle sürdürüyor.
Çok sayıda gıda işletmesinde yapılan denetimlerde Kovid-19 tedbirleri, hijyen koşulları, saklama koşulları, çalışanların kılık kıyafetleri, temizliği ve işyerinin mevzuata uygunluğu da kontrol ediliyor.

Denetim çalışmalarında ekiplerle birlikte işletmeleri ziyaret eden Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, salgın sürecinde el temizliği, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulmasının önemine dikkat çekti. Gıda işletmelerinde yapılan denetimlerde Kovid-19 salgınıyla ilgili bilgilendirme çalışmalarını da yapıldığını belirten Saklav, “Biz bu süreçte hem gıda güvenliği hem de Kovid -19 bulaşma yolları ve düzeltici, önleyici faaliyetler ile ilgili yapılması gerekenler konusunda yol gösterici hizmet veriyoruz.” dedi.

Yapılan denetimlerin amacına ulaşması için tüm vatandaşların bilinçli ve dikkatli birer tüketici olmaları gereğinin altını çizen İl Müdürü Saklav, şüpheli bir durumla karşılaşan herkesin vakit kaybetmeden Alo 174 gıda hattını aranası gerektiğini hatırlattı. İl Müdürü Saklav, Aksaraylıların sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için sürekli ve etkin gıda denetimlerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.
aksaray gıda denetim güvenilir gıda kovid-19 tarım ve orman