Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’na ilgi yoğundu

01 October Monday, 2018
Karadeniz Bölgesi’nin en büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı geçtiğimiz günlerde ziyaretçilerini ağırladı. Tarım sektöründeki yeniliklerle Samsunluları buluşturan fuara yoğun katılım oldu.
Samsun 4. Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı’na ilgi yoğundu Haber: Samsun İl Enformasyon
 
Samsun’da dördüncüsü düzenlenen Tarım, Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı, bölge çiftçilerini son teknoloji traktör ve tarım ürünleriyle buluşturdu.

Fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan Samsun İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı çalışmalarını sürdürülebilir tarımsal üretimi arttırmak, yeterli ve güvenilir gıdaya erişimi sağlamak, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yürüklerini belirtti.

Kırmacı, “Bu çalışmaların hedefine ulaşmasında en temel görevimiz çiftçi eğitim çalışmaları olup, bu alanda bakanlığımız önce okullar açarak teknik personelini yetiştirmiş ve Anadolu’nun en ücra köşelerinde bu amaçla çalışmalar yürütmüş üreticilerimizin rekabet edebilirliğini ve verimliliğini arttırmayı hedeflemiştir. Çiftçi eğitim çalışmalarında; kurslar, seminerler, paneller, demonstrasyonlar, konferanslar, panayırlar ve fuarlar düzenleyerek, sektördeki yenilikleri, ihtiyaç hâsıl olan güncel bilgi ve teknolojileri aktarılması sağlanmıştır.” dedi.

 Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi’nin de bulunduğu fuar alanını çok sayıda ziyaretçi gezdi.
 
Samsun Tarım Hayvancılık ve Teknoloji Fuarı