Samsun’un bilinçli öğrencileri gıda eğitiminde

20 June Monday, 2022
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öğrencilere yönelik gıda israfının önlenmesi konulu eğitimler düzenledi. Yüzlerce öğrencinin katıldığı eğitimlerle çocuklarda, gıda okur- yazarlığı ve güvenilir gıda bilincinin arttırılması hedefleniyor. Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, gıda israfının önlenmesi için öncelikle gıdanın korunması gerektiğini vurguladı.
Samsun’un bilinçli öğrencileri gıda eğitiminde
Haber: Samsun İl Enformasyon

“Okullarda Gıda Güvenirliği, Gıdanın Korunması Ve İsrafının Önlenmesi Projesi” Samsunlu çocuklarla buluştu.
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği eğitimlere yüzlerce çocuk katıldı.

Uzmanlardan güvenilir gıda ve gıdanın korunması hakkında önemli bilgiler alan çocuklar, gıda israfının önlenmesi adına farkındalık kazandı.

Sadece öğrencilere değil kantincilere de eğitimler verdiklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, “Bakanlığımız, geleceğin büyükleri olan gençlerimiz üzerinde; gıda güvenirliği, gıdanın korunması ve israfın önlenmesi hususunda farkındalık oluşturma ve bilinçlendirmenin arttırılmasını hedeflemiştir. Bu amaçla¸ 2018- 2023 Stratejik Planında  'Okullarda Gıda Güvenirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirme' Programına yer verilmiştir. Bu durum 2022 yılı için ülke bazında planlanan eğitim verilecek öğrenci sayısının 6 bin'den 40 bin'e ulaşmasına neden olmuştur. Samsun İlimiz için bu kapsamda planlanan hedef sayı en az 450 öğrencidir. Bakanlığımız tarafından 2022 yılı Nisan ayında projenin yeniden 3'er aylık periyodlar halinde devam edilmesi kararı alınmış ve bu doğrultuda; İlimiz genelindeki okullarda İl Müdürlüğümüz gıda kontrolörlerince yürütülmekte olan eğitim çalışmaları neticesinde toplamda 243 öğrenciye seminer verilmiştir. Konuya dair çalışmalar periyodik olarak devam edecektir." dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği proje kapsamında 81 ilde Gıda Kontrol Görevlileri çocuklara eğitimler vermeye devam ediyor.
 
samsun gıda öğrenci okul eğitim kantin gıda israfı güvenilir gıda hijyen tarım ve orman